“Energija i upornost osvajaju sve stvari.” – Benjamin Franklin

VEKTORSKI TRENING

VEKTORSKI TRENING  inovativna tehnika vježbanja osmišljena od kineziologinje
Gordane Majerić Tomić

Vektor je jednostavan rekvizit koji se sastoji od 5 traka zalijepljenih na pod, tvoreći tako smjerove kretanja. Razmak između svake trake je 45 stupnjeva, što  omogućava da jasno definirate svaki svoj pokret. Pet ljepljivih traka različitih boja postavljene su na 180, 90 i 45 stupnjeva vaš su prostor za vježbanje. Njihova dužina je dužina vašeg trupa i jedino što morate je znati kako ih pravilno doticati, rukama ili nogama, istegnuti se. Valja prebacivati ravnotežu, dosezati katkada nemogući pravac, ali zabavno je i vrlo korisno.

Vektori stabilizirat će kukove i zdjelicu i poboljšati ravnotežu. Ti će se rezultati vidjeti već za mjesec dana, a otkrit ćete i nove skupine mišića. Ovaj rekvizit omogućuje raznolike i zabavne vježbe, tretirajući vaše tijelo kao cjelinu. Svaki pomak noge ili ruke u smjeru pojedine trake traži potpun angažman svih mišića koji stabiliziraju trup i zdjelicu. Već nakon nekoliko dana vježbanja primijetit ćete da imate bolju ravnotežu, pokretljivost, stabilnost i brzinu mišićne kontrakcije. Osim što ćete ovim vježbama tonizirati mišiće, uravnotežit ćete i svoj centralni živčani sustav.

Vektroski trening je izrazito zabavan te se moze kombinirati s ostalim rekvizitima poput, stapova, bučica, manzeta, skejta, disko sitova, bosu lopte , trx, velikih i malih lopti , guma i traka elastičnih itd.

Idealan je za poticanje ravnoteže te propriocepcije te super za učvršćivanje najproblematičnijih zona na tijelu  poput guze, listova , bedara i trbuha.

VECTORSKI TRENING

PROČITAJTE NOVOSTI