"Tko misli da nema vremena za vježbe, će prije ili kasnije imati vremena za bolest." - Edward Stanley

INDIVIDUALNI TRENINZI

INDIVIDUALNI TRENINZI

Individualni trening program – je program maksimalno prilagođen vama, traje 60 minuta u kojem se zagrijavanje radi 10-15 minuta, glavni dio sata je 30-40 minuta te 10 minuta prilikom završetka sata se radi masaža, akupresura,manipulacija i istezanje.
Opterećenje na individualnom satu je dozirano u smislu fiziološkog, emocionalnog i intelektualnog. Fiziološko se najviše postiže u uvodnom dijelu sata u kojem frekvencija srca se ubrzava i preko aerobnog praga ako se primjenjuju principi pilates body tehnike. Tijekom ostalog dijela sata povremeno variraju te se postepeno spuštaju dostizanje platoa moguće je kroz početni dio glavnog dijela sata ako su vježbe usmjerene na dinamičko izvođenje i aktiviranje više mišićnih skupina od kojih je barem jedna velika.
Emocionalno opterećenje uvelike ovisio instruktoru i uspješnosti inkorporiranju u treningu neobavezujućih socioloških aspekta čime će ih vježbač vezati za sebe kao osobu. Ono što instruktor mora paziti je da gleda koje su vježbe prikladne, ugodne i lakše izvedive za vježbača te ih dozirati tako da vježbač ima pozitivan osjećaj sposobnosti zajedno s željom da idem postupno prema sve zahtjevnim vježbama. Na emocionalno opterećenje još djeluje i pozitivnim stavom , prozračni i čisti prostor te ugodnom muzikom. Intenzitet emoc. opterećenja je najjači na zadnjem dijelu sata prvenstveno zbog nagrade kroz masažu i opuštanje.
Intelektualno opterećenje je upravo ono u čemu je najveća razlika između grupe i individualnog treninga vježbačeva visoka koncentracija koju instruktor zahtijeva tijekom cijelog sata je još jedan razlog zašto su rezultati brže vidljivi. Opterećenje ulazi u visoku zonu tijekom cijelog sata.
Angažman instruktora i vježbača zahtijeva drugačiji odnos prema radu, instruktor je rukovodioca i suradnik, savjetnik i pomagač. U svakim trenutku aktivno (fizički i psihički) aktiviramo da sudjelujete u svakom pokretu te da vježbe doživite i osjetie svojim cijelim bićem. Uspijemo li u tome cilj individualnog sata ja zadovoljen. Mikropauze određujeomo prema individualnim potrebama  ali prosječno ih je 3-5 za vrijeme jednog sata. Glazba je ugodna i stimulirajuća ,te se tempo glazbe ne prati već se tempo određuje prema psihofizičkim pokazateljima vježbača.

INDIVIDUALNI TRENING

Neke od faktora koje poštujemo kod treninga grupnog ili individualnog su :

Vašu Dob, spol i građu tijela
Prijašnje aktivnosti – preference – aktivno bavljenje nekim sportom , fitnesom ili aerobikom,
Zdravstvena ograničenja –
Koštani sustav:
skolioza, kifoza, lordoza, operacije koljena i kukova, operacije na kralježnici, operacije na zglobovima, lomovi, nepravilno držanje, sindrom karpalnog tunela itd…
Kardiovaskularne bolesti –  plućna bolesti – bronhitis, alergije, neurološke bolesti , reumatološke i auto-imune bolesti, hematološke bolesti – bolesti krvi – anemija, duboka venska tromboza, dijabetes, trudnoća/e itd.
Trenutno antropološko stanje – iskrivljenja kralježnice u bilo kojem smjeru, držanje, slabe točke na tijelu (mišići) itd.
Vrijeme raspoloživo za vježbanje – jutarnji, popodnevni, večernji termini
Želje i ciljevi vaši  – mršavljenje i oblikovanje tijela, rehabilitacija, kond. Priprema, uklanjanje nepravilnog držanja, rekreacija

Individualni treninzi

PROČITAJTE NOVOSTI