"Tko misli da nema vremena za vježbe, će prije ili kasnije imati vremena za bolest." - Edward Stanley

SLACKLINE BODY

Slackline body trening je jedan inovativni program koji kombinira slackline i body tehniku –  ne tipične vježbe koje djeluju na sve aspekte zdravstvenog fitnessa i tako da  daju jedan cjeloviti osjećaj treninga .

Ovo  su top prednosti Slackline body treninga:

Cijeli tijelo se aktivira balansiranjem na gurtni,  uključenje svih slojeva mišića i usredotočenost kako bi se spriječio padanje sa slackline. Svi mišići rade da bi vas uravnotežili i naučili o pravilnoj raspodjeli težine.

Dobar balans će vam pomoći u kasnijoj dobi života.

Budući da je slackline fleksibilan – elastična gurtna, potrebna je ekstremna količina ravnoteže i koordinacije kako bi se na njemu zadržali. U stvari, International Journal of Sports Medicine je otkrilo da slacklining povećava stopu mišićne kontrakcije, što znači pojedinci u slacklining studiji bili su u mogućnosti izvršiti fizičku aktivnost jače i brže od ostalih .

Poboljšanje snage – Slackline aktivnim balansiranje jača jezgru (mišiće power housa)tijekom vremena.

Bolje držanje – poboljšan stav je jedan od najboljih prednosti slacklining. Iako je primarna mišićna skupina koja se koristi su core mišići to također koristiti mišićima leđa i ojačat će vašu kralježnice. To pomaže spriječiti loše držanje i mogu odgoditi pojavu bolova u leđima. U stvari, skandinavska studija objavljena  2011. su otkrili da nakon 10 slackline treninga, ispitanicima je poboljšano držanje, ravnoteža i refleks kontrole.

Meditativno djelovanje  – hodanje na slackline se može opisati kao oblik meditacije. Tradicionalna meditacija zahtijeva od nas izvući unutarnje i vanjsko razmišljanje, a slacklining mentalni i fizički izazov  može biti dovoljan da vas odvedemo u zen stanje uma. Vaš um je jasan i fokusiran.

Pojačava memoriju – pamćenje – Centar Kiropraktika citirao je 2011. studiju u znanstvenom časopisu za hipokampusu koji je rekao “slacklining dovodi do povećanja strukturne i funkcionalne aktivnosti hipokampusa, područja mozga odgovorna za navigaciju i pamćenje”.

Povećava se usredotočenost – Uspješno šetanje na slackline zahtijeva nepodijeljenu i intenzivnu koncentraciju. Najmanje odstupanje od šetnje će uzrokovati da padnete. Dnevna praksa će poboljšati  pažnje i dati vam više kontrole nad svojim mislima lutajućim mislima.

SLACKLINE

Slacklining je prvenstveno zabavan, sami ili s društvom , možete iskusiti fenomenalno iskustvo na liniji života.

Slacklining može poboljšati vašu ravnotežu, posturu i koncentraciju, propriocepciju te koordinaciju. Neki ga koriste u svrhu opuštanja neki da se zabave. Prvenstveno slacklining je trening balansa i koordinacije zamišljen kroz igru i zabavu ali nakon malo više istraživanja pokazalo se da slacklining pomaže i u psihološkim barijerama te stvaranju osjećaja slobode u individualaca, daljnja istraživanja pokazuju da je od velike pomoći u psiho fizičkom razvijanju (Physical Therapy and Physical Education (PE) in schools) te se uvodi u škole.

Neki sportovi i oprema je dizajnirana da ciljano razvija mišiće kroz konstantno ponavljanje jednoličnih pokreta mišića, ali nažalost to znači da oni dublji slojevi mišića ostaju neaktivni te samim time i mogućnost ozljede je veća, kad vježbate vježbe bez ravnotežnog elementa dubinski slojevi mišića ne sudjeluju u svojoj maksimalnoj mjeri tj. maksimalnim mogućnostima. A dubinski mišića su izrazito bitni za stabilnost lumbalne kralježnice kao jednog do najosjetljivijih dijelova naše kralježnice.

VIŠE O SLACKLINEU 

Slackline body

PROČITAJTE NOVOSTI