SLACKLINE

Slackline je gutrna od najlona webinga fiksirana za dvije ili više točaka. Budući da je linija nije 100% napeta, ona se odbija i titra prilikom svakog pokreta i to u svim smjerovima, kao i sve što stoji u njemu. Slacklining je gotovo kao navigacijski uski trampolin. To zahtijeva – i razvija – izrazito ravnotežu. To može biti frustrirajuće, i zabavno, ali nemojte odustati. Slacklining također pogađa mišiće na način koji nećete moći dobiti od konvencionalne teretane ili ostalih programa treninga. za njega nije potrebno puno snage (svatko može slackati).
Zašto razvijati više ravnoteže nego što već je?
Razmislite koliko ljudi u svojim poznim godina jednostavno izgubiti ravnotežu na trenutak po noći ili na putovanju ili pad u dnevnoj sobi, što rezultira slomljenim kuka, što rezultira duljim zatočeništvu u krevetu.

Još jedna korist: Ne možete brinuti brigu računima ili poslu kad ste na slacklinu, inače ćeš pasti. Morate biti potpuno i sasvim prisutna u ovom trenutku, usmjereni na to kako je vaša težina je raspoređena i kako se linija kreće. Za mene, ona nudi kratki predah od pritisaka svakodnevnog dana.